Del Din Viden-prisen til Herning

02-10-2011 af Henrik Hermann
Kommunikationskonsulent Sara Svenstrup skrev om et projekt med at få de digitale ydelser ud over rampen på bibliotekerne og blev præmieret med 10.000 kr. for artiklen: Kan licenser markedsføres?
Kommunikationskonsulent Sara Svenstrup fra Herning Bibliotekerne fik på Fagligt Landsmøde overrakt Del Din Viden-prisen på 10.000 kr. af Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost for en velskrevet og godt formidlet artikel med overskriften Kan licenser markedsføres? Foto: Jakob Boserup
Herning Bibliotekernes kommunikationskonsulent Sara Svenstrup publicerede i sommer sin vinderartikel på Del Din Viden. Den handler om hvordan bibliotekerne kan markedsføre licenser på det digitale område. Artiklen blev udvalgt som juli måneds bedste artikel og senere nomineret blandt årets10 bedste artikler.

Under aftenfesten på Fagligt Landsmøde 2011 overrakte Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost årets Del Din Viden-pris til Sara Svenstrup. Inden overrækkelsen sagde formanden blandt andet om kriterierne for at formidle på Del Din Viden.:

- Det, man skriver, skal være skrevet på en måde, så kollegerne får udbytte af det. Mange af jer skriver på Del Din Viden, og rigtig mange læser artiklerne. Del Din Viden er efterhånden blevet et sted, hvor man kan gå ind og se, hvad ens kolleger har skrevet.

Pernille Drost er medlem af dommerpanelet, som årligt uddeler prisen, og hun citerede følgende passage fra dommerpanelets begrundelse ved nomineringen:

”Velskrevet, god og formidlende artikel, både i sprog og indhold. En artikel som kan huskes dage efter. Beskæftiger sig med branding af et område, hvor der anvendes rigtig mange penge og ressourcer. Artiklen forstår at knytte licenserne sammen med nye platforme og at knytte an til faglig formidling og forståelse for, hvor vigtig bibliotekarens rolle er, for at ”licenserne til massernes” anvendelse bliver en succes.”

Prismodtageren Sara Svenstrup, der har arbejdet som kommunikationskonsulent på Herning Bibliotekerne siden 2008, takkede for prisen, og siger til perspektiv.dk:

- Del Din Viden er et godt initiativ, der giver alle mulighed for at formidle det, de arbejder med og brænder for lige nu. For mig er det både et sted at orientere sig om nye initiativer og en form for inspirationskatalog, hvor jeg kan genbruge idéer i min hverdag.

I løbet af det seneste år er der blevet publiceret over 80 fag-faglige artikler på Del Din Viden. Næste år uddeles Del Din Viden-prisen på Bibliotekarforbundets generalforsamling. I det kommende trykte nummer af Perspektiv bringer vi et interview med Sara Svenstrup. Læs vinderartiklen på Del Din Viden her.

Projektet Licenser til masserne er gennemført i et samarbejde mellem Gentofte Bibliotekerne, Aarhus Kommunes Biblioteker og Herning Bibliotekerne. Projektet er støttet af Styrelsen for Bibliotek og Medier

 


 Skriv en kommentar