Du er næsten lige så digital

01-10-2011 af Anette Lerche
Bibliotekarforbundets Fagligt Landsmøde 2011 har lokket knap 500 bibliotekarer til at droppe en weekend i solen og i stedet lære om de brugere, kunder og kolleger som er vokset op som digitale indfødte. Den første oplægsholder beroligede dog alle ved at sige, at forskellen mellem os og dem slet ikke er så stor endda.
Anders Colding-Jørgensen, internetpsykolog, kalder de digitale indfødte for lige så fortabte som alle andre. - Sandheden er, at der aldrig har været så meget brug for gode bibliotekarer, som der er i dag, sagde han.

Det kan godt være, at du ikke har 750 venner på facebook. Men du er (næsten) lige så digital som de digitale indfødte. Det var et af hovedbudskaberne fra den første oplægsholder, internetpsykologen Anders Colding-Jørgensen, på Bibliotekarforbundets fagligt landsmøde, der i år har temaet Født Digital.
For forskellen mellem de digitale indfødte og alle dem, der er over 40 år, er nemlig slet ikke så stor endda, forsikrede han de knap 500 forsamlede bibliotekarer.
For i følge Anders Colding-Jørgensen er det lidt nærmere sandheden at:

  • Voksne og unge ser i høj grad det samme indhold og bruger de samme værktøjer, derfor bliver generationskløften brudt ned
  • De unge er slet ikke så forskellige fra for eksempel voksne powerbrugere af netmedier
  • Der har aldrig været så lille en forskel imellem generationerne, som der er nu.

I sin velkomst mindede formand i Bibliotekarforbundet Pernille Drost om, at det ikke kun gælder om at grine af de unge, der tror, at de kan google sig frem til alle svarene.
- De digitale indfødte er vores brugere, kunder og kommende kolleger, og derfor skal vi have respekt for dem, sagde hun blandt andet.

Læs Perspektivs interview med Anders Colding-Jørgensen, hvor du blandt andet får konkrete råd til, hvordan du skal og ikke mindst ikke skal bruge facebook i din kommunikation her.

Skriv en kommentar