Flere indvandrere end etniske danskere besøger biblioteket

23-08-2011 af Sabrine Mønsted
72 procent af alle indvandrere og 83 procent af deres efterkommere har været på biblioteket det seneste år. Tallet for etniske danske er 65 procent. Det viser nye tal fra Integrationsministeriet, der netop har udsendt rapporten: Medborgerskab i Danmark.

Generelt bruger indvandrere i langt mindre grad de forskellige kultur- og fritidstilbud end etniske danskere. Det gælder ting som at tage en tur på museum, kunstudstilling eller til koncert eller foredrag.

Derfor er det også ifølge rapporten Medborgerskab i Danmark så meget mere bemærkelsesværdigt, at der er flere indvandrere end etniske danskere, der har været på biblioteket det seneste år. 72 procent af indvandrerne mod 65 procent af de etniske danskere. Hele 83 procent af efterkommerne har været på biblioteket en eller flere gange det seneste år.

Et neutralt mødested
Forklaringen kan være, at det er et neutralt sted for både piger og drenge at komme, mener formidlingschef på Greve Bibliotek, Berit Sandholdt Jacobsen:
- Bibliotekerne har et godt renomé blandt indvandrere og deres efterkommere.

Det er for eksempel også legalt for pigerne at komme her alene, siger hun.

På Greve Bibliotek oplever de det, som tallene i rapporten viser. Indvandrere og deres efterkommere kommer hyppigere end de etniske danskere.

- Mange kommer dagligt og læser avis og bruger det som mødested. Børnene og de unge bruger spilområdet og kommer til aktiviteterne som brætspil og smykkeværksted i ferierne. Det er dog mest de aktiviteter, man kan gå til og fra og ikke skal melde sig til, de bruger, fortæller Berit Sandholdt Jacobsen.

Se rapporten: Medborgerskab i Danmark

Læs pressemeddelelse om rapporten

Skriv en kommentar