Flere søger ind på IVA

21-03-2011 af Sabrine Mønsted
Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) har fået langt flere ansøgninger i 2011 end i 2010. 87 procent flere har søgt ind på kvote 2 og 56 procent flere har søgt ind på kvote 1.
Arkivfoto: Jakob Boserup
Stigningen er et udtryk for mere realistiske valg, mener chef for Forskning og Studier på IVA Peter Havnø.
- De unge vil gerne i gang med en uddannelse nu og krydser uddannelser af, de kan se sig selv på, og hvor de håber, de kan komme ind. Med andre ord: De træffer positive og realistiske valg.   

67 flere ansøgere
Antallet af ansøgere på kvote 2 til IVA i København er i år 109 mod 61 sidste år. I Aalborg har 35 søgt ind mod 16 sidste år. På kvote 1 har 42 søgt i København mod 32 sidste år. I Aalborg har 19 søgt ind mod 7 sidste år.
Rektor Per Hasle er glad for den udvikling.
- Tidens behov kalder virkelig på vort fag. Og samspillet mellem information og kultur er sat på dagsordenen som aldrig før. Både medarbejdere og studerende har sluttet stærkt op om at få IVA ind i den gode dynamik, siger han.  

Navneskifte
IVA, der tidligere hed Danmarks Biblioteksskole, har sidste år væren igennem en større omstillingsproces. Navneskiftet har skullet markere, at de studerende uddannes til tværfaglige informationsspecialister, der arbejder med viden og kultur – på biblioteker, i konsulentfirmaer, medicinalfirmaer og i offentlige virksomheder.
Generelt er der i år også sket en stigning af ansøgere, der har IVA som andenprioritet eller derunder.   

Skriv en kommentar