Hvem har formidlet hvad hvor? Søg på hvemved.dk

30-09-2011 af Henrik Hermann
Ny applikation er udviklet som værktøj for studerende til at søge i sociale medier, når de arbejder med opgaver og projekter. DEFF, Socialsquare og Aalborg Universitetsbibliotek er involveret i projektet.
Hvemved.dk er et inspirationsværktøj, som søger i flere forskellige sociale medier på én gang: Google Blog Search, Twitter, Wikipedia, YouTube og Facebook .

- Applikationen er en beta-version og et eksempel på brugen af sociale medier i akademisk arbejde, siger Thomas Vibjerg Hansen, funktionsleder for studentersupport og ansat på Aalborg Universitetsbibliotek til Perspektiv.dk.

- Tanken er, at man kan blive inspireret af alt det andre har tænkt, skrevet, sagt, kommenteret og filmet. Og måske finde nye perspektiver på sit emne. Hvemved.dk kan bruges til at søge, dele og kommunikere med andre studerende og på den måde få et kæmpe netværk foræret, fortæller funktionslederen.

Hvemved.dk er udviklet af Socialsquare som led i et samarbejde om projektet Mødet med Brugeren under Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek, DEFF. De valgte sociale medier repræsenter en forskellighed og er i øvrigt de medier, som udviklerne fra Social Square kunne få adgang til at arbejde med.

Du kan læse og søge mere om hvorfor, hvad og hvordan her på hvemved.dk.Skriv en kommentar