IFLA i Finland i 2012

30-08-2011 af Henrik Hermann
Helsinki afholder den internationale konference i august 2012, mens Singapore på konferencen i Puerto Rico blev udpeget som værtsland i 2013.
Årets internationale konference i IFLA (International Federation of Library Assosiations and Institutions) blev i år holdt i Puerto Rico den 13.-18. august med omkring 2.500 deltagere fra hele verden Næste års konference bliver i Helsinki i august, mens Singapore er udpeget til afviklingen af den verdensomspændende konference i 2013.

Blandt de mange sessioner trak blandt andet en af FAIFES (Free Access to Information and Freedom of Expression), hvor der var indlæg fra Egypten og Norge i relation til ytringsfrihedens kår på baggrund af de dramatiske hændelser med Egyptens opgør med Mubarak og efter terroraktionen i Norge på øen Utøya.

Milliondonation til Østafrika
På konferencen uddelte Bill and Melinda Gates Foundation én million dollars til det videre arbejde med et projekt med brug af smarthpones og computere til undervisning om sundhed i Nairobi og 11 øvrige områder i Østafrika.

Fonden er en af verdens største, stiftet i 2000 og donerer især penge til projekter, der har til formål at skabe lige adgang til informationsteknologi.

Fra Danmark deltog omkring 40 biblioteksfolk og politikere, blandt andre konstitueret stadsbibliotekar i Odense, Kent Skov Andreasen, der blev valgt ind i IFLA’s styrende organ Governing Board. Kent Skov Andreasen har i de seneste otte år arbejdet for folkebibliotekerne i Standing Committee for Public Libraries.

Finland, som næste år afvikler IFLA-konferencen, har fået valgt Sinikka Silpliä som præsident for IFLA, så Norden dermed får den næste IFLA-præsident fra 2013.

Skriv en kommentar