Litteraturfestival bliver forening

14-01-2011 af Tania Haagensen
Med et besøgstal på 22.000 i 2010, har litteraturfestivalen København Læser udviklet sig til den største af sin slags i Danmark. Succesen har været så stor, at arrangørerne bag, nu stifter festivalen som en forening.

København Læser vil i fremtiden sætte endnu mere fokus på at profilere København som en litterær storby og det er der bedre mulighed for som forening, håber folkene bag festivalen.
I første omgang er arrangørerne bag festivalen i 2010 inviteret med som medlemmer af foreningen. Bestyrelsen består blandt andet af folk fra LiteraturHaus, Bogforum og Forfatterskolen.

At København Læser stifter sig selv som en forening er der flere grunde til, fortæller projektleder Ditte Bangsund-Pedersen.
- Vi åbner op for, at medlemmerne kan komme mere på banen og være med til at bestemme retningen for festivalen. Samtidigt får vi kortlagt, hvor mange medlemmer der egentlig er, og hvor bredspektret medlemsskaren er, siger hun.

Da Københavns Biblioteker i 2008 tog initiativ til en litteraturfestival, var et af hovedmålene at bringe litteraturen helt ud til københavnerne ved hjælp af byens gader, stræder og andre offentlige rum.
Indtil nu har København Læser været drevet ved at samarbejdspartnerne, for eksempel biblioteker, museer og boghandlere, selv tog initiativ til og finansierede deres respektive arrangementer.

Ved at danne en forening som bliver ledet af en bestyrelse, vil der være bedre mulighed for at inddrage de forskellige aktører fra byens litteraturmiljøer. København Læser får derved en anden føling med hvilke strømninger, der rører sig, end den gør i sin nuværende form. Lige fra undergrunden til de mere mainstream forfattere og alt det, der ligger i mellem.

København Læser var i 2010 et populært og velbesøgt arrangement. Den feedback som festivalen har fået, viser at litteraturen også nåede ud til de borgere, som ikke på eget initiativ ville have opsøgt en litteraturfestival.
De godt 22.000 besøgende kunne blandt andet opleve Jørgen Leths Sportsdigte i byens omklædningsrum, undervandsoplæsning i svømmehaller og sms-digte fra de studerende på Forfatterskolen.

København Læser løber af stablen for fjerde gang i træk den 4.-10. november 2011. 

Kommentarer (1)

28. juli 2011 kl. 09:45
You got to push it-this essnetail info that is!

Skriv en kommentar