Mere kønsdebat om pigehylder og drengediskriminiation

18-02-2011 af Henrik Hermann
Debatten om hvad der rigtigt og forkert, hvad der skal gøres for piger og drenge i formidlingen via hylderne fortsætter. Senest har bibliotekarer på blandt andet Kulturværftet i Helsingør tændt svejseflammen for at fyre op under debatten, og det gør de med en ordentlig drengelangside.

- Vi melder os! Vi har dem: Hylderne med drengebøger, og vi har haft dem i mange år. Faktisk så længe, at de er blevet en fast del af vores praksis på børnebibliotekerne her i Helsingør.

Med denne udmelding er børne- og unge bibliotekarerne i Helsingør på banen for at gøre opmærksom på, at de ikke blot formidler ensidigt via pigehylder, og dermed er de med fra drengesiden og fortsætter debatten med de kønspolitiske over og undertoner.

- I Helsingør arbejder vi systematisk og bevidst med reoler med pigebøger og med reoler med drengebøger, skriver bibliotekarerne blandt andet i deres indlæg og fortsætter:

-På det helt nye Biblioteket Kulturværftet er der sågar en hel drengelangside,

Baggrunden for den rejste kønsdebat er en undersøgelse, en slags feltundersøgelse, hvor DR Fyn var kommet i marken og videre rundt på en række børnebiblioteker og konstaterede, at langt de fleste har en reol med pigebøger, men de færreste har en reol med drengebøger. Denne feltundersøgelse affødte en, vil nogen mene, frækt formidlet påstand fra den statslige radiostation om, at biblioteker diskriminerer drenge. Feltundersøgelsens resultat har rejst debatten om særlig formidling for piger og/eller særlig formidling for drenge.

Læs mere på Helsingørs hjemmeside her, og læs også indlæg fra Allerød Biblioteks Mads Bluhm på sitet Del Din viden her, og skriv her på siden hvad du mener - er formidling til piger kontra drenge overhovedet noget problem, og er der tale om diskrimination?

Skriv en kommentar