Koldings bibliotekarer skal arbejde, når vi andre har fri

11-08-2011 af Anette Lerche
Det er ærgerligt at lukke biblioteket, når folk endelig kommer hjem fra arbejde. Det problem løser Koldingbibliotekerne nu ved at udvide den bemandede åbningstid på hovedbiblioteket til klokken 22.
Arkivfoto: Jakob Boserup

I Kolding er kommunens borgere glade for, at de lokale biblioteker er åbne fra 8-22 hver dag som åbne biblioteker. Det har resulteret i en stigning i besøgstallet på 40 procent.
Men selve hovedbiblioteket i Kolding er hidtil lukket klokken 18 hver aften til stor ærgrelse for mange af de borgere, der har deltaget i en benchmark-undersøgelse, som kommunen har foretaget. De savnede, at også deres hovedbibliotek tilbød en udvidet åbningstid.

Derfor udvider hovedbiblioteket nu også åbningstiden, således at biblioteket har åbent hver morgen fra klokken 8. De to første åbningstimer fra klokken 8 til 10 er med opsyn, men uden bibliotekarisk bemanding. Desuden udvides åbningstiden to aftener om ugen til klokken 22, hvor der vil være bibliotekarer på vagt.

Bibliotekartimerne flyttes
Bibliotekschef ved Koldingbibliotekerne Nicolai Dupont Heidemann er glad for at kunne udvide åbningstiden, og især for at kunne gøre det med bemanding om aftenen.
- Det er vigtigt, at borgerne kan få bibliotekarisk vejledning og formidling. Det vægter Koldingbibliotekerne højt. Vi gennemfører den udvidede åbningstid uden at bruge flere penge, men ved en mere effektiv, fleksibel og intelligent planlægning. Vi flytter bibliotekartimer fra midt på dagen, hvor efterspørgslen er lav til ydertimerne, hvor borgerne kommer hjem fra arbejde.

Det er ikke kun borgerne, der har efterspurgt, at man gjorde noget ved Koldings hovedbiblioteks åbningstid. Personalet ærgrede sig også over, at det store flotte bibliotek lukkede, når folk kom hjem fra arbejde og endelig havde tid til at komme på biblioteket.

Samtidig med at åbningstiden udvides to aftener om ugen, samles bibliotekets egne kulturelle aktiviteter også til de to aftener om ugen. Dermed regner biblioteket med, at der skabes en synergi mellem bibliotekets arrangements- og udlånsvirksomhed.

I alt udvides åbningstiden med 18 timer.

Skriv en kommentar