Regentparret på Brønderslev Bibliotek

23-05-2011 af Henrik Hermann
Bibliotekschef Bente Kristoffersen kan for en stund kalde sit bibliotek for kongeligt, når Dronning Margrethe og Prins Henrik tirsdag 23. maj besøger biblioteket i det gamle elværk i Brønderslev.

Regentparret vil i løbet af den halve time høre levende ord om demokratiet og biblioteket som sted, og de vil få flere ord på tryk i form af boggaver. Besøget på Brønderslev Bibliotek sker som led i fejringen af byens 90 år som købstad.

Bibliotekschef Bente Kristoffersen har forberedt en tale til regentparret, en tale, der også skal brande biblioteket som sted.

- Jeg vil selvfølgelig fortælle om, hvad Brønderslev Bibliotek betyder i dag. At vi er en levende organisme, der tilpasser sig lokalsamfundet. Og at bibliotekets rolle er vigtigt for demokrati og dannelse, siger Bente Kristoffersen til Perspektiv.

Andet og mere end bøger

Dronningen har selv illustreret bøger, ligesom prinsgemalen har udgivet digte, og regentparret også få lidt at vide, om at det moderne bibliotek er meget andet end bøgernes verden.

- Jeg vil fortælle både om det virtuelle og om det fysiske bibliotek, og så er jeg da glad og stolt over, at biblioteket er valgt som et af de steder, regentparret vil besøge i Brønderslev, siger Bente Kristoffersen.

Gaven til dronningen er bogen Kraftværker -18 nordjyske forfattere og er udgivet af Nordjyske Medier A/S 2011 i anledning af den nordjyske litteraturfestival Ordkraft. Prinsgemalen tfår o af Brønderslev Forfatterskole's nyeste udgivelser, det er novellesamlinger fra sommeren 2010, nemlig begynderholdets udgivelse Hoftevrik for begyndere og fortsætterholdets udgivelse Ret & slet - slet & ret .

Biblioteket i det gamle elværk, der blev bygget om for 34 millioner (nutidskroner) i 1994,  har hver måned et besøgstal på 10.000 svarende til hele den jubilerende købstads befolkning. Foruden selve Brønderslev Bibliotek er der filialer i henholdsvis Dronninglund og Hjallerup samt en bogbus.

Skriv en kommentar