Den Blå Abe til Kerstin Bergendal

11-04-2011 af Anette Lerche
Billedkunstneren Kerstin Bergendal har arbejdet med nyindretning af bibliotekerne, blandt andet i Brønshøj, og det arbejde belønner Kunstfaggruppen nu med Den Blå Abe.

Kunstneren Kerstin Bergendal modtog den 7. april Kunstfaggruppens pris, som uddeles hvert andet år. Det er Kerstin Bergendals arbejde med udformningen af biblioteksrummet, der har imponeret Kunstfaggruppen. I 2007 blev Kerstin Bergendal involveret i nyindretningen af Brønshøj Bibliotek, og samarbejdet mellem kunstnere, medarbejdere og faglige konsulenter har vist, hvordan netop en kunstners måde at tænke på kan få stor betydning for biblioteket. I forbindelse med indvielsen sagde Kerstin Bergendal:
- Biblioteket er indrettet sådan at mine forandringer formentlig gradvist vil forsvinde til fordel for noget andet. Men det er netop mit arbejde at være årsag til, at man fortsat tænker sig om. Derfor er det ikke kun en biblioteksindretning, jeg har lavet. Det er billede, der viser frem hvordan det kan se ud, hvis biblioteket optræder som en lokal kulturel fælled.

Kerstin Bergendal har haft til mål at gøre biblioteket til et lokalt offentligt rum og give brugerne et lokalt ejerskab til biblioteket. Kunstneren har i sit virke som kunstner kredset om bibliotekerne. I kunstværket Mit Drømmebibliotek, der har været udstillet i Kunsthallen Nikolaj i København, har hun lavet et konkret forslag til omorganiseringen af Hovedbiblioteket i Holte. Projektet består blandt andet af en lang række interviews med fagfolk, der har beskrevet deres drømmebibliotek, og det har Kerstin Bergendal samlet til et endeligt bud.

Skriv en kommentar