LO vil tvinge deltidsansatte på fuld tid

16-06-2011 af Anette Lerche
LO vil have arbejdsgiverne til at tvinge deltidsansatte op på fuld tid. Men det kan man ikke presse folk til, mener Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost.

De offentlige arbejdsgivere skal tvinge deres mange deltidsansatte op på fuld tid. Det er den noget overraskende melding fra LO’s formand Harald Børsting. Han vil gøre op med den deltidskultur, der er i den offentlige sektor, hvor 44 procent af de kommunalt ansatte er på deltid.
Til DR Nyheder siger han:
- Det vil have karakter af tvang for nogle, men jeg tror, at for langt den største del vil det have karakter af at få lov til at udnytte den mulighed, de har ønsket. Så jeg oplever ikke, at det er brutalt, men jeg oplever, at det er nødvendigt at være ret håndfast i at få udbudt flere fuldtidsjob i den offentlige sektor.


Kønspolitisk diskussion
I første kvartal af 2011 havde Bibliotekarforbundet 474 medlemmer på deltid – hvilket svarer til godt 15 procent af forbundets beskæftigede medlemmer. Og de bibliotekarer skal ikke forvente en lignende udmelding fra deres formand Pernille Drost:
- Det er jo gratis for Harald Børsting at komme med sådan en udmelding, for han har jo ikke magt bag de ord. Og når det er så sagt, så er det en kompleks situation, om man skal tvinge deltidsansatte på fuld tid. Der er jo deltidsansatte, der netop har valgt at være på deltid, fordi det hænger godt sammen med deres familieliv. Hvis man skal pege på en problemstilling i forbindelse med deltid, er det snarere, at det hovedsageligt er kvinderne, der vælger at være på deltid. Og så er det en kønspolitisk diskussion, hvor lønkommissionens redegørelse i 2010 viste, at de mange kvinder på deltid får både en lavere livsløn og pension, siger Pernille Drost.

Svært at gå fra deltid til fuldtid
I Bibliotekarforbundet har man både medlemmer, der selv ønsker deltiden og medlemmer, der har svært ved at få lov til at gå på fuld tid efter en periode med deltid. Derfor mener forbundet ikke, at man skal tvinge folk på deltid til at gå op på fuld tid. I stedet rådgiver forbundet medlemmerne om, at man skal være opmærksom på problematikken, hvis man vælger at gå på deltid.

- Jeg synes i øvrigt, at det er en mærkværdig udmelding LO kommer med i en tid, hvor der bliver fyret medarbejdere, og hvor man taler om, at seniorerne skal blive længere på arbejdsmarkedet. Som det er lige nu, er KL og regeringen blevet enige om, at der er økonomisk smalhals i 2012 og 2013, så hvor skulle man finde lønkronerne til at tvinge folk på fuld tid, spørger Pernille Drost.

Kommentarer (3)

24. juni 2011 kl. 14:12
Mon LO har undersøgt, hvor mange deltidsansatte, der i årevis, forgæves, har forsøgt at komme på fuld tid. Og i perioder er heldig at stykke timer sammen ved at arbejde flere steder, så det næsten bliver 37 timer. Og i andre perioder bare skal være glad for at have et job, selv om det kun er på deltid.

Men at det nærmest er umuligt at få en fuldtidsstilling pga. besparelser!!
19. juli 2011 kl. 16:05
Det er nærmest umuligt at få en heltidsstilling, skriver Bente Brandt. Om det er på grund af besparelser, eller det er et resultat af den deltidskultur, der har udviklet sig i den offentlige sektor siden 1970, ved jeg ikke. Indtil 1970 var bibliotekarer normalt ansat i tjenestemands eller tjenestemandslignende stillinger, men med lønreformen 1969-71 kom muligheden for andre ansættelsesformer og for deltidsansættelse på ordentlige vilkår.

De tidlige deltidsstillinger blev sjældent oprettede, fordi arbejdsgiverparten ønskede det, men fordi man i en tid med stor bibliotekarmangel havde nogle dygtige bibliotekarer, der kun ønskede at arbejde et mindre antal timer. Det var dyrere pr. arbejdstime at holde deltidsansatte opdaterede med møder og kurser, men det kunne give en større fleksibilitet på en arbejdsplads med en kompliceret struktur.

Jeg har i sin tid kæmpet for ikke at få kommunens normerede bibliotekarstillinger slået mere i stykker end de allerede var, for de var næsten umulige st samle igen, men jeg havde ikke den store opbakning til det.

Hvordan virker den offentlige deltidskultur i dag? Hvad er det for et arbejdsmarked vi har skabt? Nok er det vigtigt, at der er mulighed for nedsat arbejdstid for småbørnsforældre og seniorer, men er det det, der er sket? Lukrerer arbejdsgiverparten på situationen, når ansatte kan finde på at fordele nedskæringer mellem sig?

Harald Børsting har udtalt sig ret firkantet, men har han ikke en pointe? Bør vi ikke få hele deltidsområdet undersøgt, og have nogle regler ind i overenskomsterne, der beskytter de ansatte bedre og sørger for at der er hele stillinger til dem, der er indstillet på ar arbejde fuldt?
20. juli 2011 kl. 13:49
Ak ja, LO er ved at grave egen grav. Forslaget er ikke gennemtænkt og bliver aldrig til noget. Heldigvis. Vi har ikke penge til at skulle betale fuldtidslønninger til alle disse sikkert dygtige mennesker. Og hvad med alle dem så selv har valgt at arbejde på deltid, skal de tvinges op på fuldtid? Hvad sker der lige for LO? Tvang kunne man se i DDR, og det er vel der at den gamle socialist Børsting har hentet inspiration.
Om igen Harald!

Skriv en kommentar