Medierne elsker myldretidsbiblioteket

04-05-2011 af Anette Lerche
Henriette Ritz Kylmann skrev om sin ide med et myldretidsbibliotek  på S-togsstationerne i Hvidovre Kommune på sitet Del Din Viden. Det fik både medier som Københavns Radio og Politiken til at tage historien op.

I sidste uge blev strategisk udvikler og koordinator for B&U området ved Hvidovrebibliotekerne Henriette Ritz Kylmann ringet op af en journalist fra Københavns Radio. Han havde læst hendes artikel fra Del Din Viden i fagmagsinet Perspektiv, hvor hun beskrev sin ide om at skabe et myldretidsbibliotek på S-togsstationerne Friheden og Hvidovre.

- Jeg skrev artiklen, fordi vi havde fået nej til vores ide om myldretidsbiblioteker fra kommunen, og var så ærgerlig over, at det ikke blev til noget, at jeg tænkte, at jeg ville dele min ide ud fra tankegangen:  Vi fandt på det, nu må I gerne få det. Og så skrev jeg om det på Del Din Viden. Det er jo netop det, der kendetegner bibliotekerne, at vi er gode til at dele, forklarer Henriette Ritz Kylmann.

Og selv om ideen så muligvis ikke bliver udført i praksis i Hvidovre, så kan biblioteket nu glæde sig over den megen positive omtale, der er kommet i kølvandet på artiklen på Del Din Viden.

DSB er også begejstret for ideen om myldretidsbiblioteker i Hvidovre og har blandt andet tilbudt at male de eksisterende stationsbygninger, så myldretidsbiblioteket kan blive etableret. DSB har også fortalt om ideen på de tv-skærme, der hænger i S-togene. Men så længe kommunen ikke bakker op, vil der altså ikke blive etableret et myldretidsbibliotek til glæde for pendlerne i Hvidovre Kommune.

Se artiklerne om myldretidsbiblioteket på Del Din Viden
og læs om andre mediers dækning:

http://politiken.dk/kultur/boger/ECE1267831/dsb-vil-have-biblioteker-paa-s-togsstationer/

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/417332:Danmark--DSB-vil-have-biblioteker-paa-S-togsstationer

http://www.dr.dk/P4/Kbh/Nyheder/Hvidovre/2011/04/28/134425.htm

http://dknyt.dk/sider/artikel.php?id=55077

http://bib-log.blogspot.com/2011/04/myldretidsbiblioteker.html

http://www.danskekommuner.dk/Nyhedsarkiv/2011/april/29/Lan-en-bog-pa-stationen/

Skriv en kommentar