Strategi for Open Access rykker nærmere

07-06-2011 af Sabrine Mønsted
Efter sommerferien vil videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen sætte dato på, hvornår en national strategi for Open Access vil ligge klar, oplyser hendes pressechef.
Indtil da skal spørgsmålet blandt andet diskuteres på en konference om Open Access den10. juni på Det Kongelige Bibliotek.
Undersøgelsen fra DEFF og Forsknings- og Innovationsstyrelsen om mindre virksomheders adgang til forskning konkluderer, at virksomhederne har svært ved at finde og få adgang til den nyeste viden.

Videnskabsministeren skriver i en pressemeddelelse i den forbindelse, at hun er med på, at der ligger meget viden på universiteterne som små og mellemstore virksomheder kunne have gavn af.

Ifølge ministerens pressechef, Charlotte Holst, har Charlotte Sahl-Madsen dog endnu ikke taget stilling til de konkrete forslag om at give virksomhederne statsstøttet bibliotekarisk assistance eller opfordre forlagene til at lave såkaldte licenspakker.
- Ministeren har fokus på området, men ser det som et komplekst spørgsmål, som hun vil have belyst fra flere sider, før hun tager stilling til de konkrete tiltag, siger Charlotte Holst.

Skriv en kommentar