Ny litteraturpris er tilegnet drengene

Danske drenge læser for lidt. Derfor skal en ny drengelitteraturpris sætte skub i forfatterne, så de begynder at henvende sig mere direkte til børn og unge af hankøn.
Mere sjov og spænding på siderne skal give danske drenge læselyst. Det er målet med en ny drengelitteraturpris. Foto: Jakob Boserup 
Skriv en tekst på maksimalt 3000 ord, der rammer plet hos drengene. Sådan lyder opgaven til danske forfattere, hvis de vil gøre sig håb om at komme i betragtning til den nye drengelitteraturpris.

Målet med prisen er at sætte fut i læselysten hos danske drenge, der har en tendens til at miste læselysten, når de nærmer sig teenageårene. Den manglende læselyst har konsekvenser, for PiSA-resultater viser, at børn og unge, der læser bøger for sjov i deres fritid, opnår bedre læseresultater i skolen.

Afstemning på Palles Gavebod
Det er kulturminister Per Stig Møller og undervisningsminister Troels Lund Poulsen, der sammen indstifter drengelitteraturprisen.

"Den nye og vedkommende børnelitteratur fortæller historier, som spiller på alle sanser og får læserne til at holde vejret eller grine højt. I en verden fyldt med et flimmer af tekst, billeder og informationer, er det vigtigt, at også drenge får gode og intense læseoplevelser," siger Per Stig Møller i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

De indsendte tekster bliver lagt på websitet pallesgavebod.dk i september. Her kan danske drenge så læse historierne og stemme på deres favorit. Selve prisoverrækkelsen finder sted til november.

Læs mere om prisen her

Skriv en kommentar