Tv-show om biblioteker med dansk input

10-11-2011 af Sabrine Mønsted
Biblioteksfolk fra hele verden bliver hver uge interviewet i internetprogrammet This Week in Libraries. Jan Holmquist, udviklingschef på Guldborgsund Bibliotekerne, var med i program nummer 56, blandt andet for at fortælle om bibliotekernes situation i Danmark.
58 programmer er der indtil videre produceret af tv-showet This Week in Libraries med undertitlen The first global library internet TV show. Programmet, der har eksisteret i cirka et år, bliver lavet af to hollandske bibliotekarer. Ideen til programmet udspringer af projektet Shanachie tour, hvor tre hollandske bibliotekarer fik penge til et projekt, hvor de skulle rejse gennem USA og dokumentere best practice inden for biblioteksområdet. Det kom der blandt andet en bog og en dokumentarfilm ud af.

Finansieringen af programmet består nu af sponsorkroner, og de to bibliotekarer, der leverer muskelkraft Erik Boekesteijn og Jaap van de Geer, bliver ofte inviteret med til konferencer rundt i verden. Ideen med programmet er, at biblioteksfolk over hele verden kan dele erfaringer og viden.

- Vi står med mange af de samme problemer i forhold til krisen på bibliotekerne verden over, siger bibliotekar Jan Holmquist, der deltog i programmet for blandt andet at fortælle om situationen i Danmark i forhold til biblioteker.

- Grundessensen i det vi gør, er det samme, Hvad enten vi som bibliotekarer arbejder med et æseldrevet bibliotek i Afrika eller med danskernes digitale bibliotek. Vi har forskellige kulturer og forskellige løsninger, og der kan vi lære noget af hinanden, siger Jan Holmquist.

Se programmet This Week in Libraries med Jan Holmquist:

Skriv en kommentar