Sampensions kunder vil have garantien tilbage

22-08-2011 af Anette Lerche
Vi vil have vores ydelsesgaranti tilbage, siger en gruppe af utilfredse kunder i Sampension, der har lagt sag an mod Sampension.
Hos Sampension kan man ikke forstå, hvorfor en gruppe kunder nu vil trække selskabet i retten, fordi det har ophævet sin ydelsesgaranti og erstattet den med en hensigtserklæring. Men hos kunderne er der ingen tvivl om formålet med en retssag. De vil have deres ydelsesgaranti tilbage, og derfor har 55 utilfredse kunder nu stiftet foreningen Ydelsesgarantiforeningen og fået en advokat til at føre deres sag, skriver Politiken.

Striden er opstået som følge af et krav fra EU om, at pensionsselskaber, der tilbyder ydelsesgarantier, skal hensætte en vis mængde penge pr. kunde som garanti. Det krav fik Sampension til at droppe garantien og erstatte den med en hensigtserklæring. I følge Finanstilsynet er Sampensions kunder ikke stillet ringere økonomisk af den grund, og de fagforeninger, hvis medlemmer har deres pension i Sampension, har da også godkendt beslutningen. Dog har Bibliotekarforbundet sat en udbudsrunde i gang for at undersøge, om bibliotekarerne har det bedst mulige pensionstilbud på markedet.

Se mere om udbudsrunden her.

Skriv en kommentar