Save Our Libraries

09-02-2011 af Sabrine Mønsted
De engelske biblioteker har sat alle sejl til for at gøre opmærksom på, at bibliotekerne bløder. Save Our Libraries Day døbte de den 5. februar, hvor de opfordrede alle til at gøre noget for bibliotekerne.
Phil Bradley har i forbindelse med kampagnen Save Our Libraries lavet en række humoristiske retro-plakater. Se flere her

Opfordringerne for dagen lød: Send en mail til din lokalavis eller lokalpolitikere om, hvad biblioteket gør for lokalsamfundet. Send sms'er og twits om, hvorfor du elsker biblioteket. Få din familie og venner til at besøge biblioteket og lån selv så mange bøger du kan.

Kampagnen Save Our Libraries kommer i kølvandet på voldsomme besparelser på de engelske biblioteker.

I alt skal Storbritannien spare, hvad der svarer til 686 milliarder kroner de næste fire år. Det vil uden tvivl også ramme bibliotekerne, forudser præsidenten for den engelske biblioteksforening CILIP, Biddy Fisher.

Landdistrikter hårdt ramt 

Især landdistrikterne og kystområderne bliver hårdt ramt. Nedgang i både åbningstid og stillinger bliver en realitet, siger Biddy Fisher til Danmarks Biblioteker.
 
I amtet Cornwall overvejer politikerne, at skære i servicen, så kun ni lokaliteter har et bibliotek.

I Oldham i det nordvestlige England forsvinder 25 procent af de offentlige midler over de næste fem år. Det betyder, at betjeningssteder skal omplaceres, og at der skal skrues op for brugen af frivillige.   

Kamp mod opløsning

CILIP kæmper for, at de uundgåelige nedskæringer ikke sker i blinde. Foreningen har fremlagt en strategi, hvor den opfordrer politikerne til at indhente faglig rådgivning, lave offentlige høringer og konsultere de berørte medarbejdere, før de beslutter, hvor de vil spare.

Administrerede direktør i CILIP Annie Mauger, har også klart meldt ud, at regeringen ikke bør tillade en opløsning af den både nødvendige og værdsatte offentlige biblioteksservice.    

Save Our Libraries Day - kampagnesite 

Danmarks Biblioteker – læs hele Biddy Fishers bud på bibliotekernes fremtid i England

Skriv en kommentar