Skal vi droppe BibZoom?

05-10-2011 af Sabrine Mønsted
Flere biblioteksledere mener, at BibZoom er for dyrt. Derfor er bibliotekernes fremtidige brug af BibZoom på dagsorden, når bibliotekslederne i Region Hovedstaden mødes fredag den 7. oktober til regionsledermøde.

På et kommende møde vil bibliotekslederne i Region Hovedstaden diskutere, hvordan de forskellige biblioteker forholder sig til BibZoom, da flere mener, at det er for dyrt.

På Tårnby Bibliotek abonnerer man både på BibZoom og AV-pakken. Biblioteket har dog ikke aktuelle planer om at opsige hverken BibZoom eller AV-pakken, ifølge vicebibliotekschef Lone Kvist Madsen. Hun understreger, at hun ikke kan forestille sig, at bibliotekerne kollektivt vil vælge at droppe BibZoom.

Hun forventer derimod, at bibliotekslederne på mødet vil drage nytte af hinandens erfaringer og diskutere, hvilke tanker bibliotekerne gør sig i forhold til prisen, og det udbytte de har af BibZoom.

Kommentarer (2)

5. oktober 2011 kl. 16:21
Jeg håber at BibZoom er repræsenteret på mødet, så der ikke opstår misforståelser - og at spørgsmål hurtigt kan opklares.
5. oktober 2011 kl. 17:28
Et kort svar til Anja m.fl.

BibZoom.dk er ikke inviteret til nævnte møde, men kan bemærke, at stykprisen de seneste tre år er reduceret med mere end 60% samtidigt med, at meget omfattende udvidelser er implementeret, herunder fusionen med Musikbibliotek.dk og udvidelsen med kulturarv og World site. Det bør også pointeres, at heller ikke de samlede omkostninger steg fra 2010 til 2011 !

For 2012 vil stykprisen igen falde, og det endog samtidigt med at fuldautomatisk download og genlån implementeres, hvilket bringer BibZoom.dk på teknologisk forkant med de allerbedste. Hvis biblioteker alligevel oplever stigende priser skyldes det altså udelukkende et markant stigende forbrug, og det er da også rigtigt, at BibZoom.dk på fire år er vokset fra en til ti millioner årlige downloads

I BibZoom møder vi med jævne mellemrum bemærkningen om, at musik da er gratis andre steder på nettet. Jeg vil benytte lejligheden til at fastslå, at det ikke er korrekt. Hvis man vil tilgå musik lovligt, må man enten betale et dyrt TDC abonnement, betale 500 - 1.000 kr. årligt for Wimp eller tilsvarende - Altså langtfra gratis ! Hertil kommer så, at ingen af disse steder har en formidlingsindsats (de er kun jukebokse), ligesom de indholdsmæssigt udelukkende indeholder musiknumre. I løbet af kort tid må ventes, at sådanne løsninger også vil indeholde film, e-bøger m.v. jvf. Amazon, TDC Home Trio m.fl.

BibZoom.dk er meget mere end en jukeboks

Skriv en kommentar