»Statens område fik en vedligeholdelsesoverenskomst«

16-02-2011 af Anette Lerche
- Det er det bedst mulige resultat under de givne forhold. Sådan bedømmer Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost overenskomstresultatet for de statsansatte. En overenskomst, som hun beskriver som en vedligeholdelsesoverenskomst.
Forhandlingerne mellem staten og AC (Akademikernes Centralorganisation) er nu forhandlet færdig og mangler blot sin endelige godkendelse i organisationerne.

Som forventet blev overenskomstperioden kun to-årig på grund af den meget lille forhandlingsramme, og mens 2011 ikke giver nogen lønstigninger, så stiger lønnen med 1,7 procent i 2012. Derudover er der ingen lønstigninger på AC-skalaen.

- Vi har fået et magert resultat. Det har hele AC-gruppen fået, siger Pernille Drost.

Hun understreger, at resultatet ikke kommer som en overraskelse. Allerede sidste år forudså hun, ligesom alle andre faglige organisationer, at der ikke ville være meget at hente hjem til medlemmerne.

Som noget positivt fremhæver Pernille Drost, at staten ikke har fået medvind i forhold til sit projekt om at flytte lønforhandlinger fra tillidsrepræsentanter til reelle personlige forhandlinger. Og hun er også tilfreds med, at det er lykkedes Bibliotekarforbundet at få forhandlingsretten for de nye bachelorer fra Syddansk Universitets bibliotekaruddannelse.

- Det lykkedes os desværre ikke at forhandle et tillæg til tjenestemændene i staten. De halter lønmæssigt efter de overenskomstansatte, og det er virkelig en sten i skoen, at vi ikke fik det hjem. Men det er en gruppe, vi fortsat er opmærksomme på, understreger Pernille Drost.

Det statslige resultatet betyder samtidig, at de kommunalt ansatte heller ikke skal forvente mere, end det som Pernille Drost beskriver som en vedligeholdelsesoverenskomst.

Læs mere om resultatet på Bibliotekarforbundets hjemmeside.

Kommentarer (1)

22. februar 2011 kl. 15:02
Til BF

Det vil sige, at statsansatte bibliotekarer - ud over den beskedne lønstigning - ikke har fået nogle forbedringer på de "bløde" områder...?
Jeg tænker her på seniorordninger i lighed med vore kommunale kolleger.
I så fald synes jeg, resultatet er meget magert.

Skriv en kommentar