Halvering af støtte til nordiske computerspil

05-04-2011 af Sabrine Mønsted
De nordiske kulturministre har afsat 26 millioner kroner til at støtte udviklingen af computerspil i Norden frem til 2015. Det er en halvering af støtten i forhold til de sidste fem år. Spilbibliotekar John Holmegaard Ulletved kalder det glædeligt, at støtten trods alt fortsætter.
Arkivfoto: Jakob Boserup

De 26 millioner, der blev afsat på Nordisk Ministerrådsmøde den 4. april, skal bruges til at videreføre det Nordiske Computerspilsprogram frem til 2015.

Programmet blev etableret af Nordisk Ministerråd i 2006, og indtil nu har mere end 60 spilprojekter fået støtte til udvikling.

Halvering af støtten

Det er positivt, at støtten til udviklingen af nordiske computerspil fortsætter, mener spilbibliotekar på Blågårdens bibliotek John Holmegaard Ulletved.

- Det er en anerkendelse af spilkulturen, og at spil er ligeværdige med andre former for kultur, siger han, men kalder det ærgerligt, at støtten de næste fire år kun er cirka det halve af den støtte spiludviklingen har fået de sidste fem år.

Fra 2006 til 2011 var der sat 67 millioner af til udvikling af computerspil. John Holmegaard Ulletved er dog ikke overrasket over, at pengeposen denne gang er lettere.

- Generelt er der en opfattelse af, at spilbranchen skal kunne klare sig selv på kommercielle vilkår, siger han.

Han mener dog, at de 26 millioner er et udtryk for, at politikerne er klar over, at det er vigtigt, at udviklingen ikke kun sker med det mål at tjene penge. Og at de nordiske spil har noget særligt at byde på, blandt andet fordi de ofte har andre rammer end de mere internationale, kommercielle spil.

Vigtigt med alternative spil 

Det er ifølge kulturminister Per Stig Møller også argumenterne for den fortsatte støtte.

Han er glad for, at ministerrådet blev enig om støtten, fordi den både sikrer computerspil med afsæt i nordisk kultur og øget vækst i branchen.

- Computerspil er efterhånden en integreret del af mange menneskers hverdag. Det er et vigtigt, at der er et alternativ til de internationale computerspil, siger Per Stig Møller i en pressemeddelelse.

Udviklingen af computerspil i Danmark støttes også med 20 millioner kroner gennem filmaftalen for 2011-2014.

Om Det Nordiske Computerspilsprogram

Nordisk Ministerråd for Kulturs hjemmeside

Skriv en kommentar