Ungdomsledigheden fordoblet på tre år

12-09-2011 af Anette Lerche
Ungdomsledigheden er steget voldsomt i løbet af den økonomiske krise. Også akademikerne har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

I løbet af bare tre år er ungdomsarbejdsløsheden fordoblet. I 2008 var det officielle ledighedstal for unge under 29 år på 15.000. I 2011 er tallet steget til 41.198 ledige, skriver Morgenavisen Jyllandsposten.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet, peger på, at ledigheden reelt er større end de officielle tal antyder. Han anslår, at 12,8 procent af de unge under 29 år er ramt af ledighed.
 
Tal fra Akademikernes Centralorganisation viser, at næsten hver fjerde nyuddannet kandidat er arbejdsløs, og to år efter er det stadig hver tiende, der ikke er kommet i arbejde. Og organisationen er ikke optimistisk, når den skal vurdere, om det vil ændre sig. For det er nulvæksten i den offentlige sektor, der har fået ledighedstallene blandt de unge akademikere til at stige.

Ser man isoleret på dimittenderne fra IVA, så var dimittendledigheden oppe på 36,4 procent i marts. Det betyder, at mere end hver tredje dimittend har svært ved at finde sit første job.

Se Perspektivs artikel med fokus på ungdomsledighed her. 

Skriv en kommentar