Lydhør kulturminister

16-02-2011 af Sabrine Mønsted
Problemerne med digitale materialer var til diskussion, da kulturminister Per Stig Møller havde inviteret til dialogmøde den 11. februar.
-Vi diskuterede de problemer, der generelt er på folkebiblioteksområdet. Og hvad er det mest pressende lige nu, siger formand for Bibliotekarforbundet Pernille Drost. Hun kalder det et vigtigt møde, hvor ministeren fik indblik og blev klogere på biblioteksområdet. 

Pernille Drost var inviteret til frokost hos ministeren sammen med blandt andet formanden for Danmarks Biblioteksforening Vagn Ytte Larsen, rektor for IVA Per Hasle, direktøren for Styrelsen for Biblioteker og Medier Jens Thorhauge samt cheferne for landets Centralbiblioteker.  

Mødet blev en realitet efter, at både Pernille Drost og Vagn Ytte Larsen offentligt havde kritiseret ministeren for at være fraværende på biblioteksområdet, men den kritik fik lov til at ligge.

- Der var Ingen grund til at trække fronterne op igen. Det her var et dialogmøde og meget fremadrettet. Det var en mulighed for at møde hinanden og snakke sammen om, hvor bibliotekerne er på vej hen og hvilke udfordringer, der står overfor, siger Pernille Drost.

På mødet fremhævede hun blandt andet behovet for at finde løsninger til at håndtere digitale materialer.
-Det er jo paradoksalt, at man kan sende en bog til Aalborg, men at man ikke kan dele en digital fil, siger Pernille Drost, der oplevede at ministeren var lydhør.

Kommentarer (1)

20. februar 2011 kl. 17:24
Diskussion af de generelle problemer - dialog - behovet for at finde løsninger på det digitale område 0g en lydhør kulturminister -
det rykker - bare ikke ministerens dårlige knæ kommer i vejen :-)

Skriv en kommentar