3,7 millioner til medlemmerne

18-01-2012 af Anette Lerche
I 2011 forhandlede Bibliotekarforbundet 3,7 millioner kroner hjem til medlemmer i forbindelse med for eksempel afskedigelsessager.
Bibliotekarernes Hus på Frederiksberg
Er du i tvivl, om dine løn- og ansættelsesforhold er korrekte, kan du altid kontakte Bibliotekarforbundet for at få rådgivning. Arkivfoto: Jakob Boserup

Bibliotekarforbundet har løbende sager, hvor medlemmer er blevet fyret, og hvor det viser sig, at en arbejdsgiver ikke har fulgt den korrekte procedure. Det kan i sidste ende betyde, at et fyret medlem kan få en økonomisk kompensation.

Det sker også løbende, at forbundets Forhandlingsafdeling konstaterer, at medlemmer er blevet indplaceret på forkerte løntrin, eller at der har været fejl i deres pensionsindbetalinger, så der er blevet indbetalt for lidt til deres pensionsordning.
 
I alle den type sager går Bibliotekarforbundet ind i sagen, og som en konsekvens af den indgriben lykkedes det i 2011 forbundet at forhandle i alt 3.733.000 kroner hjem til medlemmer, der altså enten havde ret til bod eller erstatning i forbindelse med en fyring. Eller som måske i flere år havde fået udbetalt for lidt i løn eller for lidt ind på pensionen.

Du er altid velkommen til at henvende dig til Bibliotekarforbundet, hvis du har spørgsmål omkring løn eller ansættelsesforhold. Se mere på bf.dk
 

Skriv en kommentar