Bibliotekarforbundet med i ACTA-debat

27-02-2012 af Anette Lerche
Tanken bag ACTA er, at den skal sikre, at rettighedshavere kan beskytte deres værker. Men kritikere mener, at ACTA krænker ytringsfriheden og informationsfriheden på internettet. Bibliotekarforbundet har skrevet et høringssvar, som indgår i en åben høring, arrangeret af Dagbladet Information og P1-programmet Harddisken, om netop ACTA.

12 forskellige organisationer, heriblandt Bibliotekarforbundet, har indsendt høringssvar, der overrækkes til handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr i forbindelse med et åben høring arrangeret af Dagbladet Information og P1-programmet Harddisken om ACTA mandag den 27. februar.

ACTA-aftalen blev udformet af USA og Japan i 2006, men aftalen har medført massive protester. Også i EU er der flere og flere, der erklærer deres modstand mod aftalen, som skal til afstemning i EU-parlamentet i juni. Tanken bag aftalen er at stoppe ulovlig fil-deling, men kritikere mener, at aftalen går for vidt og vil krænke både ytringsfriheden og privatlivets fred. I sit høringssvar skriver formand for Bibliotekarforbundet Pernille Drost blandt andet:

- Jeg mener, at debatten bør give os anledning til at diskutere om den danske og internationale lovgivning er rimelig og om ikke hensynet til rettighedshavernes frygt for ulovlig fildeling og distribution i et digitalt samfund er kammet over. Skal immateriel ret bruges til at fastholde analoge forretningsmodeller i en digital verden?

Se mere om ACTA-høringen her.

 

Kommentarer (1)

2. marts 2012 kl. 09:23
Hej

Kunne I ikke opridse hovedpunkterne af hvad ACTA (og SOPA) går ud på?
Der er en del debat om for og imod, hvor nogle mener, at det går overstregen og andre mener at det overhoved ikke er noget nyt i ACTA.

Det kunne være rart med en opsummering.

På forhånd tak.
Jeppe

Skriv en kommentar