Bibliotek.dk skal kunne mere

16-11-2012 af Sabrine Mønsted

Bibliotek.dk skal ikke kun være udstillingsvindue for bibliotekernes katalog, men for deres samlede tilbud. Første december går en ny version af siden i luften, og inden sommeren 2013 vil den have erstattet den gamle.

Første december vil der på bibliotek.dk være en annonce på forsiden, der kan lede dig hen til den nye version af sitet. Tanken er at få afprøvet den nye version og eventuelt rettet den til inden sommeren 2013, hvor den skal overtage rollen som samlet brugergrænseflade for forsknings- og folkebibliotekerne.

Chefkonsulent i Kulturstyrelsen Leif Andresen kalder opgraderingen af bibliotek.dk et led i det paradigmeskifte, som bibliotekerne er i gang med, hvor katalogen kun er en del af det samlede bibliotekstilbud.

- Bibliotekerne har licens til en masse information og kilder, som brugerne er nødt til at gøre en ekstra indsats for at finde, med den nye version af bibliotek.dk, får de adgang til bibliotekernes forskellige kilder og bliver oplyst om, hvordan og på hvilke vilkår de kan få adgang til dem, siger han.

Kulturstyrelsen og DBC holder informationsmøder rundt i landet om det nye bibliotek.dk. Tilmeldingsfristen er 19. november.

Invitation til informationsmødet

 

Kommentarer (1)

28. november 2012 kl. 10:23
Bibliotek.dk bliver endnu bedre. Nu bliver der adgang til flere baser og systemer. Tillykke med det. Måske kan det kompensere for den tilbagegang, der ser ud til at være sket i titeltallet i folkebibliotekerne og i folkebibliotekernes indkøb af faste materialer.

Der har altid været huller i det danske bogmarkeds emnedækning. Tidligere kompenserede folkebibliotekerne gennem indkøb af udenlandske bøger, specielt bøger på norsk, svensk, tysk og engelsk og Nyt Dansk Litteraturselskab sørgede for oversættelse og udgivelser af væsentlige titler på dansk.

Men når jeg i dag ser på, hvad der står af udenlandske materialer i et større dansk folkebibliotek, så spekulerede jeg på, om der ikke var procentvis flere udenlandske bøger i Ida Bachmanns bibliotek i Maribo i 1930erne? . Jeg ved det ikke, men iøvrigt er jeg vildt imponeret over, hvad bibliotekernes søgesystemer kan i dag.

Skriv en kommentar