Bibliotekerne kan drage fordel af gratis musiktjenester

21-11-2012 af Sabrine Mønsted
WiMP lancerede den 20. november en gratis version af sin musikstreamingstjeneste med mere end 18 millioner sange. Måske en oplagt samarbejdspartner for bibliotekerne, siger udviklingschef på Gladsaxe Bibliotek Esben Fjord.

Bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom bliver ikke overflødiggjort af, at der kommer flere gratis, kommercielle tjenester som Spotify og nu i forklædning af en ny, gratis version af WiMP.
Det afgørende er formidlingen af den gode historie om musikken, og det er det, bibliotekerne skal satse på, mener udviklingschef på Gladsaxe Bibliotek Esben Fjord. 
 
Det er ikke nok at stille et katalog af de samme musiknumre til rådighed som WiMP, Spotify og Bibzoom gør. Formidlingen er altafgørende i forhold til at komme udover rampen og tiltrække brugerne, siger han.
 
Samarbejde
Og så er det op til brugerne at vælge det, de vil bruge.
- For mig handler det om at give mit personale de bedste værktøjer og muligheder for at bruge deres faglighed. Derfor kan de kommercielle udbydere også være fremtidige samarbejdspartnere for bibliotekerne. Dagbladet Politiken har eksempelvis fået en aftale om at kunne bruge musik fra WiMP i forbindelse med anmeldelser og omtale. Det samme kunne man forestille sig bibliotekerne gøre i forhold til playlister og anbefalinger, siger han.
 
Lettere at dele i 2013
Den økonomisk og juridiske ansvarlige for Bibzoom Flemming Munch ser ikke det nye WiMP som en ny type konkurrent, men snarere en kollega som Bibzoom allerede samarbejder med.
 
- Det er som Spotify en tjeneste med masser af afbrydelser, begrænsninger og reklamer, siger han.

Bibzoom er i gang med at forbedre bibliotekarernes muligheder for at skabe og dele indhold på Bibzoom. 
 
- Hovedprojektet for Bibzoom i 2013 er at sikre Bibzoom en fuldstændig open source baseret formidlingsplatform, så bibliotekarerne naturligt og indlysende kan skabe og dele formidlede indhold, siger Flemming Munch


Læs mere om WiMP’s nye streamingstjeneste

Skriv en kommentar