Bud på fremtidens musikindtjening

12-12-2012 af Sabrine Mønsted
Hvordan skal komponister og sangskrivere i fremtiden tjene penge på deres musik? Formand for Bibliotekarforbundet Pernille Drost er inviteret med i en tænketank, der skal komme med et bud.

Der er store forventninger til tænketanken, der er sat i verden af de tre komponistforeninger: Dansk Komponistforening, Danske Populærautorer og Danske Jazz, Beat og Folkemusik Autorer sammen med Dansk Musikforlæggerforening. Som sanger og sangskriver Anne Dorte Michelsen siger til dagbladet Politiken 11. december:

»Det er underligt, at man laver noget andre gerne vil have, men ikke længere kan få penge for det. Før i tiden kunne jeg sige: Næste år siger jeg nej til alle koncerter, så jeg kan koncentrere mig om at skrive musik. Det er ikke længere muligt. I dag kan jeg måske holde fri et par uger for at skrive. «

Set fra brugernes side
Udover Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost er fagpersoner fra erhvervslivet, musik- og forlagsbranchen og Koda repræsenteret i tænketanken, der i alt tæller otte personer.

- Jeg kan komme med et indblik i, hvordan brugerne oplever det. Vi har en holdning og indsigt på området, men er ikke sovset ind i en masse interesser, siger Pernille Drost om sin rolle i tænketanken, der sættes i stævne første gang 12. december.  

Folk vil gerne betale
Formand for Dansk Musikforlæggerforening, Ole Dreyer forventer ikke, at der om tre måneder ligger en færdig løsning, men håber der bliver rejst nogle problematikker, som branchen kan arbejde med i de næste år.
 
»Jeg tror, at folk gerne vil betale for musik, hvis det er til at finde ud af og til rimelig pris. Pirateri er næppe den store trussel. Vi skal simpelthen have udbyderne til at betale ordentligt for musikken,« siger han til Politiken.

Artikel på Politiken.dk: Komponister får deres egen tænketank

Skriv en kommentar