De unge bruger biblioteket - også i fremtiden

28-08-2012 af Sabrine Mønsted
96 procent af de unge mellem 15 og 19 år regner med at bruge bibliotekets fysiske tilbud i fremtiden, viser en ny undersøgelse.

De unge mellem 15 og 19 år er ivrige biblioteksbrugere sammenlignet med den øvrige befolkning. Ifølge en undersøgelse som Epinion og Moos-Bjerre Analyse har lavet for Danmarks Biblioteksforening og Tænketanken Fremtidens Biblioteker, så finder 74 procent af danskerne det sandsynligt, at de i fremtiden vil benytte sig af bibliotekernes fysiske tilbud, mens det er hele 96 procent af de unge.

Den samme aldersgruppe er dog dem, der er mest utilfredse med de fysiske tilbud. Så selv om de unge ser ud til at ville bruge bibliotekerne, så skal de fysiske tilbud udvikles, hvis de unge skal holde ved.

Omvendt er de 15 til 19-årige den aldersgruppe, der er mest tilfreds med de digitale tilbud, og 70 procent finder det sandsynligt eller meget sandsynligt, at de fremover vil benytte de digitale tilbud. Kun tre procent af de unge finder det usandsynligt, at de fremover vil benytte bibliotekernes digitale tilbud. For den øvrige befolkning er tallet 54 procent.

 

Læs mere:
Artikel fra Danmarks Biblioteksforening : ”De unge er vilde med biblioteket”: http://www.db.dk/artikel/de-unge-er-vilde-med-biblioteket

   

Skriv en kommentar