Debataften om »fri og lige adgang«

10-08-2012 af Sabrine Mønsted

Er det bibliotekernes opgave at sikre fri og lige adgang til det digitale indhold, når nye tjenester ganske gratis giver adgang, uden om folkebibliotekerne? Det spørgsmål er til diskussion, når Bibliotekarforbundets fagmagasin Perspektiv inviterer til debataften 13. september.

De seneste måneder er debatten omkring bibliotekernes digitale tilbud blevet trukket i en ny retning. Flere biblioteksfolk stiller spørgsmålstegn ved, om den fri og lige adgang til alle materialer, skal være bibliotekernes vigtigste opgave.

Udviklingschef på Albertslund Bibliotek Søren Mørk siger i Perspektiv nummer 6, at argumentet om fri og lige adgang er forældet. Bibliotekerne skal overveje, hvorfor de vil have det digitale indhold, og hvor mange ressourcer de skal bruge på det i en tid, hvor mere og mere indhold bliver gratis. 

Deltag i debatten

Den 13. sentember indbyder fagmagasinet Perspektiv alle interesserede til debataften om, hvordan bibliotekerne skal navigere i det digitale landskab.

• Er det bibliotekernes opgave at levere fri og lige adgang til alt digitalt indhold?
• Hvor mange ressourcer skal bibliotekerne bruge på de digitale tilbud?
• Hvis bibliotekernes rolle ikke er at sikre den fri og lige adgang, hvad skal bibliotekerne så?

I panelet sidder den nytiltrådte områdedirektør i Kulturstyrelsen, Trine Nielsen, der har en fortid som kommerciel direktør i Koda, Mogens Vestergaard, formand for Bibliotekschefforeningen og bibliotekschef for Roskilde Bibliotekerne, Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost samt Thomas Angermann, vicebibliotekschef ved Gentofte Bibliotekerne.

Tid: Torsdag den 13. september 2012 kl. 19.00 – 21.00

Sted: Bibliotekarernes Hus, Lindevangs Allé 2, 2000 Frederiksberg

Tilmelding: Tilmeld dig senest den 9. september 2012 på www.bf.dk/kalender

Læs mere  

Fri og lige adgang er passé, interview med Søren Mørck Perspektiv nummer 6, 2012

Debatindlæg på perspektiv.dk omkring Bibzoom

Artikel i Information, 25. juni 2012: Pladebranchen og Bibliotekerne er ikke fjender

 

Kommentarer (2)

13. august 2012 kl. 12:39
Debataften om »fri og lige adgang«
15. august 2012 kl. 12:24
Det lyder som en både meget relevant samt spændende debat - dog er lokationen en smule langt væk når ens dagligdag foregår i Aalborg.

Herudover forekommer det mig svært at se en reel fremtid for folkebiblioteket uden digital tilgang og formidling, men til de priser der bliver afkrævet biblioteket nu, er problematikken klar samt relevant at diskutere - men en fremtid hvor biblioteket ikke betaler så ekstreme overpriser for digitalt materiale - måske med lovhjemmel til at bakke biblioteket op - kan være en mulighed.

Hav en rigtig god debat!

Skriv en kommentar