Fortsat forhandlinger om DR-overenskomster

06-06-2012 af Anette Lerche
Journalisternes forbund har nu indgået overenskomst med Danmarks Radio. De andre faglige organisationer, herunder også Bibliotekarforbundet, er stadig ikke nået til enighed med DR.
TV AVISENs redaktion i DR Byen - Foto: Bjarne Bergius Hermansen
TV AVISENs redaktion i DR Byen - Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Natten til fredag den 1. juni forhandlede DR og repræsentanter fra en lang række faglige organisationer hos forligsmand Mette Christensen for at forsøge at forhandle en overenskomst på plads.

Det lykkedes ikke, men forligsmanden valgte at udskyde den konflikt, der ellers skulle begynde fredag den 1. juni i forhåbning om, at hun i de kommende uger kan få parterne til at indgå en aftale.

Det er ikke første gang, at forligsmanden er indblandet i overenskomstforhandlingerne i DR. Det skete også ved de forrige overenskomstforhandlinger, hvor de ikke-journalistiske medarbejdere hos DR skulle indgå ny overenskomst. Der er også tradition for, at journalisterne har svære forhandlinger med DR, og her er det sket, at journalisterne er gået i strejke. Denne gang er det dog lykkedes journalisterne og DR at indgå en overenskomst.

Sendes til afstemning
Hvis det lykkes for organisationerne, der repræsenterer de ikke-journalistiske medarbejdere i DR, at indgå en overenskomst med DR, vil den blive sendt til afstemning blandt de berørte medlemmer.

Forligsmanden kan også vælge at udarbejde en mæglingsskitse, som sendes til afstemning. Det er dog langt fra bibliotekarerne alene, der kommer til at afgøre, om der skal siges ja eller nej til overenskomsten. Der er mange andre faglige organisationer indblandet, både fra AC og LO.

Skriv en kommentar