Er du klar til Generation F?

10-12-2012 af Anette Lerche
Er du klar til at håndtere den generation, der er vokset op med internettet og ikke mindst internettets kultur?

Forbered dig på, at de medarbejdere, der skal ansættes i en endda meget snarlig fremtid vil sætte spørgsmålstegn ved det rimelige i meget af det, du og dine kolleger tager for givet.

Vend dig til, at de ser deres ideer som lige så vigtige som dine egne, og at det ikke nødvendigvis er chefens ideer, der skal gennemføres. Det skal være de bedste ideer.

Du kan også godt glemme alt om, at det er chefen, der bestemmer, hvem der skal arbejde sammen i hvilke teams. På nettet linker man op til dem, man gerne vil noget med, og den kultur vil nye medarbejdere tage med sig ind på arbejdspladserne.  Dette billede af Generation F (hvor F’et står for facebook) er tegnet af Gary Hamel, fra London Business School.

Han har fordybet sig i, hvad der sker, når internettets psykologi skal integreres i den ledelsespraksis, som har været gældende hidtil. Han forudsiger, at der bliver en række kameler at sluge for lederne, men når det er gjort, så er gevinsten der også i form af medarbejdere, der er kreative og innovative.

Læs meget mere om Gary Hamels tanker i hans bog Hvad tæller nu? Eller læs artiklen, der er baseret på bogen, på Væksthus for Ledelses hjemmeside.

Skriv en kommentar