Gratis e-bøger på nettet

23-05-2012 af Anette Lerche
Download ganske gratis rejsebogen til din næste storbyferie. Eller find en bog om ledelse og få ny viden uden at betale en øre. Det er det danske e-bogsforlag Bookboon.com’s opskrift på succes. I stedet er det annoncører, der finansierer hele gildet.

Det er to danske brødre, der sammen har skabt forlaget Bookboon.com, der stiller annoncefinansierede e-bøger til rådighed. Den model har gjort det danske selskab til et af de største e-bogsforlag.

Til BogMarkedet siger den ene af de to danske brødre, Thomas Buus Madsen:

- Det går rigtig hurtigt lige nu. Vi forventer, at vi mere end fordobler vores trafik, så vi i 2012 havner på 50 millioner downloadede bøger, og vi har i øjeblikket cirka 300 nye titler under udarbejdelse, mens vi hver uge indgår kontrakter med cirka fire til fem forfattere om nyudgivelser.

Forfatterne får 10 til 15 procent af de annonceindtægter, der har været i forbindelse med udgivelsen af bogen. Hverken annoncører eller forfattere har dog indflydelse på, hvilke titler og annoncer, der kædes sammen. Dermed sikres, at bogens indhold ikke er farvet eller afhængigt af annoncørerne, skriver BogMarkedet.

Se mere på www.bookboon.com

Skriv en kommentar