IVA præsenterer største optag i 10 år

252 kommende studerende fik forleden besked om, at de er optaget på bacheloruddannelsen på Det Informationsvidenskabelige Akademi. Dermed fortsætter den positive tendens til en stigende interesse for uddannelsen i informationsvidenskab og kulturformidling.
Flere og flere er interesserede i at stykke en uddannelse sammen på IVA i København. Arkivfoto: Jakob Boserup

Årets optag på Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) er det største i 10 år, og det er primært uddannelsen i København, der trækker.

Der er optaget 208 på IVA i København, og det betyder, at der ikke er flere ledige studiepladser. Derfor er der oprettet en standbyliste med 12 ansøgere, der gerne vil ind, hvis nogle af de optagede springer fra i sidste øjeblik.

Nedgang i Aalborg
Til gengæld er der ledige studiepladser tilbage på IVA's afdeling i Aalborg, hvor der er optaget 44. Det er færre end sidste år, hvor tallet var 51. 

Læs mere om udviklingen på IVA's hjemmeside

Kommentarer (2)

8. august 2012 kl. 12:06
Tillykke til IVA

Nu kan der komme endnu flere ud til den tårnhøje ledighedsprocent for dimmitenter.
10. august 2012 kl. 11:03
Faktisk kan udviklingen i skolens optag godt undre. Er det på grund af, at det er lykkedes at dreje indholdet i uddannelsen, så man kan afsætte kandidater til job uden for den traditionelle bibliotekssektor i større målestok, - ja, så er det intet mindre end imponerende. Hvis det er pga, at optaget i al almindelighed er steget på uddannelser generelt, så er det selvfølgelig knapt så heldigt. Sådan som fremtidssituationen ser ud for bibliotekerne, både i forskningsbibliotekerne og folkebibliotekerne, vil det ikke være i den sektor væksten i fremtidens jobmarked vil ske.

Skriv en kommentar