Indspillet musik har ikke længere særstatus

19-06-2012 af Sabrine Mønsted

Musikbibliotekarerne blev ladt i stikken, da Toolbox-vejledningen forsvandt, mener MUFA og DMBF. Centralbibliotekerne forsvarer beslutningen med, at fokus er flyttet fra medier i fastform til netmedier.

En hovedløs beslutning kalder Foreningen for musik og medier i folkebibliotekerne (DMBF) og faggruppen for musikbibliotekarer (MUFA) Centralbibliotekernes beslutning om at nedlægge Toolboxvejledningerne. I en åben udtalelse skriver de, at musikbibliotekarernes adgang til viden om det fag, de er sat til at formidle, er blevet forringet.

De er uforstående over for, at vejledningen er blevet nedlagt et år efter en brugerundersøgelse viste, at 80 procent af bibliotekerne i større eller mindre omfang var afhængige af vejledningen for at kunne lave et kvalificeret materialevalg. MUFA og DMBF mener, at det strider imod Biblioteksloven, når materialevalget i stedet i større omfang bliver udliciteret.

Slut med særstatus

Centralbibliotekerne har i et åbent brev svaret MUFA og DMBF. De anerkender, at der et behov for at gentænke musikformidlingen i bibliotekerne, men understreger, at den særstatus musik i indspillet form har haft i en årrække er et overstået kapitel.

Fokus er skiftet til de digitale tjenester og tekstlicenser, og Centralbibliotekerne er nødt til at prioritere ressourcerne. Hvis bibliotekerne ønsker, at Centralbibliotekerne skal lave detaljerede materialevalgsvejledninger kommer det til at koste bibliotekerne flere penge.   

Se udtalelse fra DMBF og MUFA på Del Din Viden

Læs brevet fra Centralbibliotekerne

Kommentarer (1)

20. juni 2012 kl. 10:01
Hvad er det lige den digitale tjeneste Bibzoom indeholder, det skulle vel aldrig være indspillet musik?

Skriv en kommentar