Krisen kradser i trivslen

23-10-2012 af Anette Lerche

Flere føler sig følelsesmæssigt belastede af deres arbejde. Sparerunder og mindre fleksibilitet presser medarbejderne, og derfor er der brug for, at ledelsen sætter retning.

Hver tredje dansker lønmodtager frygter at miste sit arbejde. Og det påvirker trivslen på arbejdspladserne, hvor antallet af medarbejdere, der synes, at de har følelsesmæssigt belastende arbejde, er vokset fra 20 til 27 procent fra 2005 til 2010. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der sætter fokus på den ringere trivsel på de danske arbejdspladser.

Undersøgelsen afslører også, at trygheden ved at være ansat i den offentlige sektor er væk. I hvert fald frygter 29 procent af de offentlige ansatte at miste deres arbejde, mens tallet for de privatansatte kun er en smule højere, nemlig 33 procent.

Retning giver trivsel
Bibliotekarforbundet har også kunnet konstatere, at medlemmernes arbejdsmiljø er påvirket af krisetiden. Der er færre medarbejdere om de samme opgaver, og samtidig er arbejdspladserne mindre fleksible. Det betyder, at medarbejderne føler sig mere presset.

Mange arbejdspladser har måttet gennemføre flere sparerunder, og det er ikke alle steder, at man har kunnet nøjes med at finde besparelserne gennem naturlig afgang. Især på de arbejdspladser, hvor der har været fyringsrunder, kan det være svært at genfinde trivslen på arbejdspladsen.

- Når der sættes navne på kolleger, der skal fyres, så opstår der en form for sorg på arbejdspladsen, og den er svær at bearbejde. Der har ledelsen en meget vigtig rolle, for den skal jo sikre, at der bliver taget ordentligt hånd om de berørte medarbejdere, men også have fokus på de medarbejdere, der er tilbage og samtidig sætte klar og tydelig retning på arbejdspladsen ud fra de ændrede vilkår, uden at miste tilliden og trivslen, siger Lone Rosendal, konsulent i Bibliotekarforbundets forhandlingsafdeling. 

 

Skriv en kommentar