Rekordhøj dimittendledighed

19-06-2012 af Anette Lerche
De nyeste ledighedstal viser desværre stigende ledighed for akademikere generelt, og for nyuddannede bibliotekarer er ledigheden over 50 procent.

Dimittendledigheden er steget til et rekordhøjt niveau i maj 2012, konstaterer Akademikernes Centralorganisation i forbindelse med sin seneste ledighedsstatistik. Den gennemsnitlige ledighedsprocent for alle dimittenderne er på 29,1 procent.

Desværre for kandidaterne fra Det Informationsvidenskabelige Akademi er ledighedsprocent langt over det gennemsnitlige niveau. Hele 55,5 procent af kandidaterne, der blev færdig for mindre end et år siden er stadig ledige. Gruppen overgås kun af få andre akademikergrupper, som for eksempel arkitekterne, der slås med en ledighedsprocent på 59,3 procent.

Generel ledighed

Den generelle akademikerledighed stiger også. Siden juli 2011 er ledigheden steget 2,4 procent fra måned til måned, men i de seneste måneder er den steget med fire procent fra måned til måned. Den samlede ledighedsprocent for akademikere er på 5,1 procent.
I slutningen af august afholder Bibliotekarforbundet dimittendworkshops, hvor forbundets karriererådgiver blandt andet giver tips til jobsøgning. Se mere i kalenderen.


Se hele AC's ledighedsstatistik.