Møder er for ofte spild af tid

12-06-2012 af Anette Lerche
For mange møder uforberedte op til møder, der i øvrigt for ofte er spild af tid. Det viser en ny undersøgelse af mødekulturen i den kommunale sektor.

De fleste kender til følelsen af at sidde til et møde og irritere sig over, at mødet lige så godt kunne have varet den halve tid eller være fuldstændig droppet.

Nu viser en ny undersøgelse udført for Væksthus for Ledelse, at fire ud af fem ledere i den kommunale sektor har deltaget i møder, som de vil karakterisere som rent spild af tid. Et af de problemer, som lederne peger på i undersøgelsen, er, at de i en travl hverdag oplever møder ud af huset med forvaltningen som spild af tid, skriver Ugebrevet A4.

Mødeomkostnings-meter
I en tid med offentlige besparelser er det relevant at holde øje med, hvor meget det koster at afholde et møde. I Skanderborg Kommune har man udviklet et ”mødeomkostnings-meter”, og en økonom fra kommunen er overrasket over, hvor hurtigt et møde kommer til at koste penge.

Et af problemerne ved møderne er desuden, at lederne heller ikke altid forbereder sig godt nok. Hver femte leder i den kommunale sektor fortæller i undersøgelsen, at de sjældent forbereder sig ordentligt til møderne. Og det står endnu værre til hos medarbejderne, mener lederne. Her er det hver anden chef, der oplever, at medarbejderne er uforberedte.

Skriv en kommentar