Organisering af DDB på plads

29-08-2012 af Sabrine Mønsted

Hovederne bag Danskernes Digitale Bibliotek er nu på plads. Styregruppen og koordinationsgruppen består af repræsentanter fra biblioteksvæsenet, KL og Kulturministeriet.

I den politiske aftale mellem KL og staten er fastlagt en organisering til at styre og drive Danskernes Digitale Bibliotek. Det indebærer en styregruppe, en koordinationsgruppe og et sekretariat.

Styregruppen og koordinationsgruppen er nu nedsat. Med i styregruppen er blandt andet Lone Gladbo, kulturdirektør i Gentofte Kommune og Anne Mette Rahbek Warburg, direktør i Kulturstyrelsen. I koordinationsgruppen, der er udpeget af styregruppen, sidder Rolf Harpel, forvaltningschef i Aarhus Kommune som formand sammen med flere bibliotekschefer blandt andet Anette Brøchner Lindgaard fra Esbjerg Kommune, Bodil Have, bibliotekschef i Aalborg Kommune, Flemming Munch, områdedirektør på Statsbiblioteket og Jakob Lærkes, biblioteksleder på Ørestad bibliotek i København.

Bredt udsnit
Ifølge chefkonsulent i KL, Helle Kolind Mikkelsen, har styregruppen søgt at sikre en spredning i sammensætningen af koordinationsgruppen med hensyn til biblioteksmæssige erfaringer og netværk, geografi, politisk tilhørsforhold og kommunernes og dermed biblioteksvæsenets størrelse.

Nu hvor hovederne er på plads, handler det om at få overblik over det første, der skal tages fat på for at komme videre.
- Hvilke komponenter mangler der for eksempel i forhold til infrastrukturen for, at der kommer mere gang i det digitale bibliotek? Det vil dem, der sidder i sektoren, sikkert havde gode bud på. Og hvad er de ti vigtigste problemstillinger, vi skal have gennemtænkt? I forhold til kommunernes frivillige tilslutning kunne det være ambitionsniveauet, for er det, at alle er med om tre år, eller skal man overveje prismodeller, der kan lokke flere til allerede nu, siger Helle Kolind Mikkelsen.  

Det første møde i styregruppen bliver afholdt 10. september.

 

Se alle navnene på medlemmerne af styregruppen og koordinationsgruppen på www.kl.dk 
http://www.kl.dk/Kultur-og-fritid/Organisationen-for-Danskernes-Digitale-Bibliotek-DDB-er-nu-etableret-id109141/?utm_source=kl.dk&utm_medium=email&utm_content=advisering&utm_campaign=email-advisering-28-08-2012&utm_id=dc5a2d10-0026-4c4a-b1ce-d585ea34ce21Skriv en kommentar