På to hjul for biblioteket

13-06-2012 af Sabrine Mønsted
For andet år i træk cykler bibliotekarer fra hele verden for bibliotekerne, når konferencen Cycling for Libraries triller af sted den 28. juli fra Vilnius.
Deltagerne i årets udgave af Cycling for Libraries skal ud på en 600 km lang rute, og feltet ruller igennem de tre baltiske hovedstader undervejs. Logo: Cycling for Libraries

I år er der i alt 107 deltagere blandt andet fra Taiwan, Belgien, USA, Qatar, New Zealand og Danmark. Turen begynder i den litauiske hovedstad Vilnius og slutter i Tallinn i Estland.
 
I alt deltager fem danskere, fire bibliotekarer og en dedikeret biblioteksbruger.
Bo Jacobsen, bibliotekschef for Vesthimmerlands Biblioteker, er en af de fem, og kalder sidste års tur for den største oplevelse han har haft som bibliotekar.

- Jeg har deltaget i mange konferencer og workshops, men Cycling for Libraries er det, der har inspireret mig mest. Du kommer helt tæt på andre bibliotekarer undervejs på grund af de fysiske udfordringer, vi spiser sammen, og der er tid til de dybe snakke. Personligt har jeg fået et internationalt netværk, og på Facebook og LinkedIn følger jeg biblioteksnyheder fra deres hverdag og lande, siger Bo Jakobsen.

Interessante diskussioner

Konkret er han blevet inspireret til, hvordan biblioteket kan bruge frivillige på forskelige måder - især fra USA. Der bliver også diskuteret fremtidsscenarier i netværket.

- Når vi ikke længere har så mange fysiske materialer, mener nogle ligefrem, at bibliotekerne skal under socialloven og ikke kulturloven, fordi vi måske bliver det sidste tilflugtssted for de socialt svageste. Den slags diskussioner er interessante.

De fem danske deltagere planlægger at skrive opdateringer fra turen på Del Din Viden, så følg med fra den 28. juli 2012 på http://perspektiv.bf.dk/Del-Din-Viden

 

Læs mere om Cycling for Libraries på http://www.cyclingforlibraries.org/

Følg konferencen på Facebook: http://www.facebook.com/#!/events/180096218739307/

Skriv en kommentar