Pensionsskiftet er en god historie

10-05-2012 af Anette Lerche
Flere store danske medier interesserer sig nu for, hvorfor Bibliotekarforbundet har valgt at skifte fra Sampension til PFA. Det er nemlig usædvanligt, at en fagforening vælger at sende sin pensionsordning i udbud.
Det er blevet en god historie i pressen, at Bibliotekarforbundet har valgt at skifte pensionsselskab fra Sampension til PFA.  Både Børsen og Danmarks Radio har taget historien op.
Det er nemlig usædvanligt, at en fagforening vælger at sende sin pension i udbud for at sikre sig, at medlemmerne har et pensionstilbud, der matcher det bedste, markedet kan levere.
Og det er også usædvanligt, at en fagforening vælger at forlade en pensionskasse, der er ejet af arbejdsmarkedets egne parter for at flytte over i et kundeejet privat pensionsselskab. Men så usædvanligt burde det ikke være, mener Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost. Hun understreger over for Børsen i et interview den 10. maj, at hun har fået en langt bedre pensionsordning til sine medlemmer ved at sende pensionen i udbud og efterfølgende foretage skiftet.
“Vi er meget tilfredse. På en lang række punkter vil vores medlemmer opleve markante forbedringer. Et godt eksempel er, at da vi startede udbuddet, betalte vi 1200 kr. i administrationsomkostninger pr. medlem i Sampension. I løbet af sådan et udbud vælger Sampension at sætte det beløb ned til ca. 550 kr.,” siger Pernille Drost.
Overfor Børsen forklarer hun, at PFA og Sampensions tilbud lå meget tæt, men at PFA vandt på grund af langt bedre tilbud på skadesbehandling og forebyggelse.
Pernille Drost oplyser derudover, at hendes medlemmer tilsammen vil spare 130 mio. kr. over fem år på grund af store besparelser i forhold til den gamle pensionsordning.
Pensionsaftalen træder forventeligt i kraft den 1. september og gælder kun de overenskomstansatte bibliotekarer. Privatansatte medlemmer af Bibliotekarforbundet kan dog også få mulighed for at vælge ordningen.  Læs mere om den nye pensionsordning hos PFA