10.000 på Roskilde Festivalens Bibliotek

13-07-2012 af Anette Lerche
Roskilde Bibliotekerne tilfører Roskildefestivalen et element af fordybelse og ro. Denne gang i en stor Poetry Hall på selve festivalområdet, hvor biblioteket havde besøg af cirka 10.000 festivalgæster fra torsdag aften til søndag.
Festivalgæster fordybet i bibliotekets tilbud. Foto: Peter Høybye

Når Roskilde Bibliotekerne laver festivalbibliotek, så er en fast og populær bestanddel de kassevis af kasserede biblioteksbøger, som personalet slæber med ud på Dyrskuepladsen. Bøger, som ingen på biblioteket har gidet at låne med hjem, får på festivalpladsen nyt liv og bliver nærlæst – om det så er en gammel bog fra 1970’erne om badeværelser.

 

Som noget nyt havde Roskilde Bibliotekerne i år også to digitale installationer med. Det er installationer, der har stået på biblioteket i forbindelse med det to-årige projekt Litteraturen finder sted, der er støttet af Kulturstyrelsen.

 

- Der er tale om ret smal poesi- og videokunst, men det blev meget vel modtaget. En af installationerne er en poesimaskine, hvor man kan vælge nogle bøger, og når man trykker på dem, så tilføjer maskinen nogle tekstdele, som så samler sig til et unikt digt, som printes ud på en lille bonrulle, som folk kan tage det med sig i lommen eller i pungen. Det syntes folk var ret sjovt. Og for os var det sjovt at se, hvordan den poesimaskine, som folk har været meget andægtige omkring at bruge på biblioteket, blev flittigt brugt på festivalen, fortæller Pernille Carneiro Juel, kommunikationsmedarbejder på Roskilde Bibliotekerne.  

 

I alt fik 1.100 festivaldeltagere et unikt digt med sig fra Poetry Hall.  

Læs mere om projektet på Del Din Viden

Litteraturen finder sted

Skriv en kommentar