Singler – nyt læseformat til fordybelse

24-04-2012 af Sabrine Mønsted
I Danmark har det nystartet forlag Zetland udgivet den første danske single – en artikel der er længere end en normal magasinartikel, men kortere end en bog. Og salget går over alt forventning.

»Singler« er lange digitale artikler, du kan downloade til iPad eller tablets for billige penge. I USA er de blevet en stor succes, hvor internetboghandleren amazon.com har udgivet 160 titler siden januar 2011, og ifølge Politiken har solgt to millioner eksemplarer indtil videre. Og det tyder på, at danskerne også er klar til det nye læseformat.

Forlaget Zetland udgav i starten af april måned singlen Arvingerne, en digital artikel til 30 kroner, der lader os komme ind bag vindebroen hos danske nulevende adelsfamilier.

De fire journalister bag forlaget, håber at sparke ny energi ind i kvalitetsjournalistikken i Danmark.

- Vi ville finde et format, der gør, at den dybdegående kvalitetsjournalistik overlever i fremtiden. Singler egner sig godt til dokumentariske historier, der er for gode til ikke at blive skrevet, men som ikke holder til en bog. I Danmark har der manglet et format midtimellem, som du kan læse på en aften og som giver en fordybelse, som vi tror, den moderne medieforbruger gerne vil have, siger Lea Korsgaard, der er en af de fire journalister bag projektet.

Zetland regner med at udgive en single om måneden. Emnerne spænder fra Mads Brüggers Afrikas rejse til ADHD-Epidemien og mænds had-beundringsforhold til andre mænds tissemænd.

I første omgang er projektet ren con amore. Men håbet for de fire initiativtagere bag Zetlander er, at projektet efter et års tid bliver overlevelsesdygtigt.

Døm selv. 
Zetland.dk 

Læs en smagsprøve på Arvingerne

Skriv en kommentar