Stadig bøger til søfarere

07-02-2012 af Sabrine Mønsted
Søfartens Bibliotek stod til at lukke og slukke, da det offentlige tilskud blev inddraget i maj 2011. Men nu får biblioteket en håndsrækning fra en række maritime fonde og et tilskud fra Handelsflådens Velfærdsråd, så biblioteksbetjeningen af landets skibe fortsætter.

Til gengæld er det slut med at være fagbibliotek. Materialer om søfartshistorie er overdraget til Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg. Litteraturen om shipping er landet hos CBS, og den tekniske litteratur har SIMAC, Skibsofficer og maskinmesterskolen i Svendbog, overtaget.
Søfartens Bibliotek har også solgt sin ejendom.

Bibliotekar Lars Faarup glæder sig over, at det var muligt at bevare biblioteksbetjeningen af skibene, så besætningerne stadig har et samlet sted at låne bøger.
 - Der er jo ingen garantier på den lange bane, men vi har fået projektmidler til ca. to år og et fast tilskud fra velfærdsrådet til at arbejde videre, siger Lars Faarup.

E-bøger til søfolket
Han mener, at den teknologiske udvikling på sigt vil udvikle og ændre biblioteksbetjeningen for folk med arbejde på havet.
- Hidtil har der ikke været gode og billige internetforbindelser på åbent hav, men det er ved at ændre sig, så e-bøger vil blive mere og mere oplagt for folk på havet.

Skriv en kommentar