Bibliotek og boghandel i et?

25-10-2012 af Anette Lerche

Boghandlerne har længe problemer med at klare sig i konkurrencen med Føtex, Amazon og andre aktører på bogmarkedet. Nu taler flere for, at boghandlere og biblioteker skal arbejde mere sammen.

Traditionelt har boghandlerne nok opfattet det lokale bibliotek som lidt af en konkurrent. 

Men tiderne har ændret sig, og nu burde boghandlerne overveje, om det ikke var en ide at flytte ind på bibliotekerne, mener Danmarks Biblioteksforenings formand Vagn Ytte Larsen. Til Kristeligt Dagblad siger han: 

- Jeg vil hermed gerne opfordre boghandlerne til at tage initiativet til et møde, hvor vi kan diskutere mulighederne i en alliance. 

Ideen får opbakning fra Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost. 

- Der er jo tale om to kernekulturinstitutioner, som både staten, kommunerne og det lokale erhvervsliv må have klare interesser i ikke uddør. Så det burde være muligt at finde en måde at gøre det på. 

Faren for boghandlerne er, påpeger Bogmarkedets redaktør Bjarke Larsen, at de godt 36 millioner brugere, der hvert år kommer på bibliotekerne, vil foretrække at låne bøgerne, ganske gratis, frem for at betale for dem. Men modellen fungerer allerede godt I USA, vurderer Vagn Ytte Larsen, og Bjarke Larsen mener da også, at det er forsøget værd at afprøve modellen. For boghandlerne er der reelt ikke noget alternativ.

Skriv en kommentar