Forskningsformidling i nye former

29-10-2012 af Anette Lerche
Christian Lauersen modtog årets Del Din Viden-pris på Bibliotekarforbundets generalforsamling i Vejle. Med æren og den kollegiale anerkendelse fulgte også 10.000 kroner.
Christian Lauersen modtager prisen for årets artikel på Del Din Viden. Foto Jakob Boserup
Del Din Viden er blevet en vidensbank – fyldt med faglige artikler, som alle har det til fælles, at artiklens forfatter har brændt så meget for emnet, at vedkommende gerne ville dele sine tanker eller erfaringer med sine kolleger.
Med over 200 artikler er der masser at inspiration at hente, og årets dommerpanel havde en udfordrende opgave med i første omgang at nominere ti artikler og siden hen udvælge den endelige vindere. Dommerpanelet bestod af:
Lise Miller Bertram, Information Manager hos Oticon A/S
Kasper Bøgh, informationskonsulent på DTU Bibliotek
Stine Hoffmeyer, bibliotekar i Bibliotekshuset på Amager
Anette Lerche, Perspektivs redaktør
og Pernille Drost, formand for Bibliotekarforbundet

Blandt de ti artikler var de tre artikler, der fik flest dommerpoint: 
  • Spotlight – budskaber der batter, af Jørgen Bech Pedersen, Silkeborg Bibliotekerne
  • Forskning, formidling og fernisering – erfaringer med forskningsformidling via kunstudstillinger, af Christian Lauersen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbiblotek, KUBIS
  • Spontanitet og bekymring i virkelighedens køreplan? Ved Lotte Lykke Simonsen, bibliotekskoordinator på DR Ramasjang.

Del Din Viden-prisen 2012

I dette tætte kapløb endte Christian Lauersens artikel "Forskning, formidling og fernisering – erfaringer med forskningsformidling via kunstudstillinger" med blive tildelt prisen, og han fik disse ord med på vejen, da forbundets formand Pernille Drost overrakte ham prisen til generalforsamlingen i Vejle:

Dommernes begrundelse

"Skal et forskningsbibliotek formidle forskning i en mere direkte form end blot at stille den til rådighed? Ja, selvfølgelig, tænkte man på Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek og lod sig inspirere af, hvordan museer formidler kunst. Det er der kommet en tankevækkende artikel ud af, der beskriver, hvordan biblioteket med synlig succes formidlede forskning ved at genbruge museernes virkemidler. Resultatet er, at biblioteket er kommet tættere på forskningen og forskerne, og forskernes kunne konstatere, at bibliotekets formidling betød interviews i danske medier. Formidlingsformen kan inspirere både forsknings- og folkebiblioteker og understrege bibliotekernes værdi for videnssamfundet."

Læs vinder-artiklen her.

Skriv en kommentar