Fakta om den nye efterløn

09-01-2012 af Anette Lerche
Dit fødselsår har pludselig fået stor betydning – i hvert fald hvis du vil gå på efterløn. For efterlønsreformen betyder, at dit fødselsår afgør, hvornår du kan gå på efterløn og i hvor lang tid. Samtidig er det blevet muligt at få udbetalt sit efterlønsbidrag skattefrit fra april til oktober i år.
Finansloven for 2012 betyder, at efterlønsreformen nu er en realitet. Som en konsekvens vil efterlønsalderen blive hævet gradvis, og selve efterlønsperioden bliver nedsat.
 
Er du for eksempel født før 1954, kan du gå på efterløn, når du fylder 60 og se frem til en efterlønsperiode på fem år.  Mens dine kolleger fra 1963 må vente med at gå på efterløn til de er 65 (og det tal kan endda blive forhøjet), og så er deres efterlønsperiode forkortet til tre år. Samtidig stiger pensionsalderen også jo yngre du er. Dertil kommer, at den måde, din pension modregnes i efterlønnen skærpes, så udbetalingerne vil blive mindre.

Hvis efterlønsreformen har betydet, at dine muligheder for efterløn er væsentligt forringet, så kan du overveje at udnytte muligheden for at få udbetalt dit efterlønsbidrag skattefrit fra april til oktober i år.

AAK skriver i februar ud til alle deres medlemmer om konsekvenserne af efterlønsreformen.
Se mere om efterlønsreformen på Bibliotekarforbundets hjemmeside.

Skriv en kommentar