Bedre ledelse tak

08-10-2013 af Anette Lerche

Hvis vores ledere var dygtigere, ville den danske produktivitet blive øget. Det vurderer ni ud af ti tillidsrepræsentanter i en undersøgelse foretaget af fagforbundet Dansk Metal. Ledelse burde fylde mere i debatten om produktivitet, mener professor.

Dansk Metal har spurgt 1.000 tillidsrepræsentanter, hvad ledelsen i deres virksomhed kan gøre for at øge produktiviteten, og ni ud af ti tillidsrepræsentanter har mindst et forslag til, hvad deres ledelse kunne gøre bedre. 

37 procent af de adspurgte tillidsrepræsentanter vurderede samtidig, at deres leder ville have gavn af at efteruddanne sig. Det skriver Ugebladet A4.

Professor ved Aalborg Universitet, Anders Drejer, ser, ligesom tillidsrepræsentanterne fra industrien, at der er muligheder for forbedringer blandt lederne, selvom han understreger, at der er stor forskel fra branche til branche. 

Han ser det som et problem, at diskussionen om ledelsens rolle og ansvar har været stort set fraværende i debatten om, hvordan vi øger den danske produktivitet, og nævner blandt andet, at det er vigtigt, at lederne tør inddrage medarbejderne og være mere åbne over for medarbejdernes ideer.

- Bortset fra noget om ledelse i det offentlige har Produktivitetskommissionen hidtil haft meget fokus på alle mulige andre ting end ledelse. Kommissionen glemmer tilsyneladende ledernes store betydning for produktiviteten, siger Anders Drejer. 

Se mere om ønsket om bedre ledelse på UgebrevetA4


Skriv en kommentar