Biblioteket som ebogsforlag

15-05-2013 af Sabrine Mønsted
Hinnerup Historier er en ebog udgivet af Favrskov Bibliotekerne i anledning af byens 150 års jubilæum. Biblioteket har allerede flere ebogsudgivelser i støbeskeen, der skal kunne lånes både på eReolen og på ebib.dk.

 - Vi ville finde på noget særligt i anledning af byens jubilæum, og det blev altså at udgive en ebog om byens historie, fortæller afdelingsleder for Hinnerup Bibliotek & Kulturhus Tine Rydahl.

Biblioteket i Hinnerup har tidligere drevet forlagsvirksomhed for trykte lokalhistoriske bøger under navnet Hinnerup forlag. Det blev i 2001 et for stort et arbejde for biblioteket, og Tine Rydahl valgte at lade forlagsvirksomheden gå i sig selv. Men nu er forlagsfaklen tændt igen, og biblioteket har fokus på  lokalhistorisk materiale fra hele Favrskov kommune.

Tine Rydahl mener ikke, at biblioteket går de kommercielle forlag i bedene.

 
- Vi holder os til lokalhistoriske bøger og udfylder et hul i den lokalhistoriske formidling. Målet er at formidle på nye måder og måske nå et bredere publikum end dem, der vil finde en lokalhistorisk bog i lokalarkivet.

Bibliotekets ebøger skal være at finde på både eReolen og ebib.dk, og når bøgerne bliver lånt fra de to portaler, går pengene til biblioteket.

- Men det er nu ikke derfor, vi gør det, siger Tine Rydahl og tilføjer, at det handler om at hjælpe forfattere eller informationer på vej, som ellers ikke bliver udgivet.

Den næste planlagte ebogsudgivelse fra Favrskov Bibliotekerne er jubilæumsbogen fra Hadstens 150 års jubilæum.  

Skriv en kommentar