Vi fik vist, at biblioteket er en del af virkeligheden

04-12-2013 af Sabrine Mønsted
Sagen om digteren Yahya Hassans besøg på Vollsmose Bibliotek udviklede sig på kort tid højdramatisk og højpolitisk. Chef for Odense Centralbibliotek, Kent Skov Andreasen er tilfreds med, hvordan sagen blev håndteret på de interne linjer.

 - Personalet på Vollsmose Bibliotek handlede dybt professionelt, så det var nemt at være chef i den situation, siger bibliotekschef for Odense Centralbibliotek Kent Skov Andreasen, nu hvor han ser tilbage på de hektiske dage, hvor biblioteket måtte finde et alternativt sted til deres arrangement med digteren den 26. november. 

Politiet kunne ikke garantere for Yahya Hassans sikkerhed, hvis han besøgte biblioteket, og arrangementet blev flyttet til en skole i området. Politiopbuddet var stort på dagen, men forløb efter omstændighederne ganske fredeligt.

- Personalet havde hjerte og hjerne med i håndteringen af sagen, siger Kent Skov Andreasen og tilføjer, at der skal mere til at vælte dem af pinden. De er vant til lidt af hvert og stikker ikke op for bollemælk. 

Havde orienteret politiet

Det kunne ellers nok få de fleste til at ryste på hånden, når ens arrangement udløser en landsdækkende eksplosion af debat, politiske røster og kritik fra Fyns politi for dårlig planlægning.


Sidstnævnte kritik, mener Kent Skov Andreasen, ikke er berettiget. 

- Biblioteket i Vollsmose havde fire uger før arrangementet henvendt sig til det lokale politi og orienteret dem om det kommende besøg af Yahya Hassan, siger han.

Biblioteket på dagsordenen

 Kent Skov Andreasen tror på, at sagen og mediebevågenheden kan få positiv betydning for bibliotekerne generelt. Den satte fokus på både faglige og etiske spørgsmål i forhold til biblioteket.

- Vi fik vist, at bibliotekerne er en del af den aktuelle virkelighed og ikke et parallelt univers, og at vi har en vigtig rolle at spille i de aktuelle samfundsdebatter, siger han.

Odense byråd har i denne uge sat sagen på dagsorden, hvor de skal gennemgå en redegørelse af sagsforløbet udarbejdet af Kent Skov Andreasen.

Skriv en kommentar